Volgend jaar in ruim 3,5 uur in Disneyland Parijs

Details

Like

Goed nieuws voor fans van Disneyland Parijs. Zij springen bij dit nieuws waarschijnlijk een gat in de lucht: vanaf volgend jaar kun je met een directe ‘flitstreinverbinding’ in slechts een ruime drieënhalf uur van Amsterdam in het pretpark belanden.

Niet alleen Disneyland Parijs, ook Parijs zelf is met deze trein op een steenworp afstand. De trein komt namelijk ook langs Charles de Gaulle, de luchthaven van Parijs. Tot op heden is het nog niet mogelijk om vanuit Nederland met een directe treinverbinding naar Disneyland Parijs te gaan. Mensen die dat willen, moeten nog via Brussel overstappen op een sneltrein of in Parijs via de metro naar het pretpark.

Het wordt dus helemaal anders: de Thalys gaat vanaf april 2019 dagelijks twee keer vanuit Amsterdam via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel meteen door naar Charles de Gaulle en Marne La Vallée, de plaats waar het magische Disneyland gevestigd is. Je kunt vanaf de stations die de trein aandoet trouwens ook in een mum van tijd naar andere heerlijke Franse plekken, zoals Lyon en Nice.

Wat de precieze reistijd gaat worden naar Disneyland Parijs? 3 uur en 41 minuten vanaf Amsterdam. En vanuit Rotterdam ben je in minder dan 3 uur in het pretpark: 2 uur en 58 minuten. Hoeveel een enkeltje gaat kosten is nog niet bekend, maar wie op dit moment met de Thalys naar Parijs gaat betaalt meestal een paar tientjes als hij/zij vroeg boekt.

 

(foto: kelbillet.com)