Vrouw deed alsof ze ziek was voor geld

Details

Like

Hanna Dickenson (24) uit Australië deed alsof ze kanker had en haalde via crowdfunding 26.000 euro op. Aan haar familie en vrienden vertelde Hanna dat ze een levensreddende medische behandeling in het buitenland moest ondergaan. Ze zou leiomyosarcoom hebben: een zeldzame, kwaadaardige tumor, en de behandelingen in de reguliere Australische ziekenhuizen sloegen volgens Hanna niet aan. Hanna’s ouders kwamen toen in actie, plunderden hun spaarrekening, benaderden vrienden en familie en haalden zo duizenden euro’s voor hun dochter voor een behandeling in Duitsland.

Daar ging de jonge vrouw, toen 19, wél mee naar het buitenland, maar niet voor een behandeling… Ze was namelijk niet ziek en besteedde het geld aan vakanties en feestjes. ‘Verachtelijk’ noemde de rechter het bedrog gisteren in de rechtbank van Melbourne. De vrouw is beschuldigd voor ‘het verkrijgen van eigendom door misleiding’.

De leugens van Hanna kwamen aan het licht toen een van de geldvoorschieters, de buren, argwaan kregen. Ze hadden 12.000 euro gedoneerd en hadden twijfels door de foto’s van Hanna op Facebook – foto’s waarop ze leuke dingen deed op vakantie. De advocaat van Hanna, Beverley Lindsay, stelt dat haar cliënt niet de gevangenis in zou moeten. Ze zou haar leven al hebben gebeterd. Hanna gaat waarschijnlijk in hoger beroep.

 

(foto: YouTube / News – Sky Express)